Concactiva aposta pel viverisme empresarial gestionant els cinc vivers de la Conca de Barberà, quatre dels quals són agroalimentaris.

Els vivers demostren ser un instrument eficaç per fomentar el teixit productiu local, donant un fort suport als emprenedors per a poder desenvolupar la seva activitat econòmica.

Viver com a font d’emprenedoria

Un viver empresarial té la finalitat de facilitar la posada en marxa i la implementació de nous negocis al territori on han nascut. Són espais de qualitat, on es realça la iniciativa emprenedora i es potencia el dinamisme econòmic de la zona.

Són estructures necessàries per diversos motius; contribueixen a crear i arrelar iniciatives empresarials als territoris on han nascut, desenvolupen i visibilitzen l’economia local, generen xarxes, reforcen el vincle afectiu amb la comarca, etc.

Els vivers tenen la capacitat d’oferir serveis d’acompanyament, seguiment i suport dels projectes, formacions, activitats networking, etc.

Aquesta filosofia encaixa al 100% amb la política d’evolució econòmica de l’organisme autònom de desenvolupament; que aprofita i enllaça el seus recursos per gestionar i potenciar l’emprenedoria de la Conca de Barberà.

Obradors compartits de referència a nivell català

Concactiva gestiona els quatre obradors col·lectius que funcionen com vivers agroalimentaris. L’entitat és pionera en la gestió públic-privada d’aquests espais de transformació alimentària, on diversos emprenedors poden preparar les seves elaboracions per a treure-les al mercat sota un registre sanitari únic.