En marxa la nova Oficina de Transició Energètica de la Conca de Barberà a Concactiva

La setmana passada es va obrir l’Oficina de Transició Energètica de la Conca de Barberà a Concactiva. L’Oficina, que dependrà directament de l’Agència Comarcal de l’Energia de la Conca de Barberà, ha incorporat un nou tècnic a la casa. Xavier Saura, montblanquí i estudiant de la primera fornada del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables de la Conca de Barberà, serà el responsable d’encapçalar el projecte. Treballarà colze a colze amb Aleix Xifrè, tècnic de l’Agència Comarcal de l’Energia.

El principal objectiu de l’Oficina de Transició Energètica no és altra que des del territori es proposin una sèrie de projectes i accions a realitzar al mateix territori. El responsable, haurà d’elaborar un pla de transició energètica comarcal per a poder dur a terme la transició marcada en el PROENCAT 2050 (Prospectiva Energètica de Catalunya 2050) de la manera més justa, equitativa i respectuosa amb els habitants i activitats econòmiques de la comarca.

Divendres passat dia 21 d’octubre, es va realitzar la primera reunió amb l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) on es va informar del modus operandi comú amb totes les oficines distribuïdes pel país. A la trobada, es van determinar els objectius, protocols, criteris i metodologia de procediment per a elaborar el PLATER (Pla Sectorial territorial per a la implantació de les instal·lacions d’energies renovables a Catalunya).

La Conca de Barberà és una de les 41 comarques que han apostat per la creació d’una Oficina Comarcal de Transició Energètica.